lørdag den 2. juni 2012

imageimageJeg har fået lov at være med i et valgfag på højskolen i Skals. Keramik! Raku.. 
-det er altså super fedt at være med til. Her har jeg totalt sluppet styringen, og giver los for det umiddelbare og tilfældige, det er befriende og samtidig enormt grænseoverskridende.

 Helle Bovbjerg (se hendes blog her) styrer slagets gang, og hun er fantastisk. Der er ikke den mislykkede form eller sammenklappede kant, der ikke er skøn i hendes øjne. Og samtidig går hun på ingen måde på kompromis med kvalitet og udtryk. 

Jeg har lavet krukker, kopper, småbitte skåle, boxe, "tæskeæsker" huse, flag, og dimsedutter. Vi har lavet en prøvebrænding, så vi kunne se farverne på de glasurer vi har til rådighed, og man-tirs skal alle herlighederne glaseres, sættes i ovnen, lægges i savsmuld, og til sidst i vand, inden vi skal skrubbe og skurre på livet løs, og skønne krakelerede håndlavede skatte kommer frem af soden.

Nedenunder er vist billeder af nogle af de ting jeghar brugt til at trykke leret mod, for at give forskellige strukturer.. Håber jeg kan vise nogle eksempler på et par af de ting der forhåbentlig er lykkedes senere.


1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Sara
super fin blog du har